Onderhoudsvriendelijk tuinieren?
Wij denken graag met u mee!
Is het gras altijd groener bij de buren?
Wij helpen u graag een handje!
Hoveniersbedrijf Jan van den Heijkant
Uw tuin, onze zorg
Groen is leven
Ook in uw tuin!
Vorige slide
Volgende slide

Plantenbakken

Plantenbakken zijn er in vele soorten en maten, afhankelijk van wat u ermee wilt bereiken kunnen wij u adviseren in een goede keuze. Je kunt er bijvoorbeeld ruimten mee indelen, wat opfleuren of als decoratie toepassen.

Door de beplanting in de bakken te variëren of per seizoen af te stemmen, kun je een heel jaar lang een fleurige aankleding in de bakken verkrijgen. Wij verlenen een service zodat u daar geen omkijken naar heeft. Afgestemd op uw wensen adviseren wij een passend pakket.

De Oase-plantenbakken die wij aanbieden bestaan uit een constructie waarbij u minder water hoeft te geven. Deze bakken zijn overwegend wat groter en gevuld met een waterreservoir. Wij kunnen u tevens een service aanbieden waarbij wij de bakken verzorgen en water geven, zodat u daar geen omkijken aan heeft.

Balkontuinen

Balkontuinen zijn een kunstmatige tuin welke op een dak of verharde ondergrond worden geplaatst. Door een constructie van hydrokorrels, voedingsbodem en grond met een goede afwatering kunnen planten hier goed groeien. Zorg voor een goede watertoevoeging is natuurlijk noodzakelijk. Wij kunnen u samen met onze ontwerper een mooi voorstel doen, denk hierbij aan automatische beregening. Wij koppelen de bloembakken aan een beregeningssysteem die door middel van sensoren de waterbehoefte meet van de belanting. Op die manier geeft u nooit teveel water maar ook zeker nooit te weinig. Dit is bijvoorbeeld ideaal wanneer u vaak in het buitenland bent, of misschien bent u wat moeilijk ter been?

Voor daktuinen is het tevens van belang dat er een juiste berekening wordt gemaakt wat er op het dak mag en kan in verband met gewicht. Wij kunnen u hierbij ondersteunen en adviseren.

De meerwaarde om een tuin aan te leggen op dak of balkon is een prettige leefomgeving, extra ruimte om buiten te zitten en verlengstuk van huis en misschien wel kantoor. Wij maken graag een voorstel wat de mogelijkheden hierin zijn. De aanleg verzorgen wij uiteraard ook, hiervoor maken we gebruik van hoogwerker en passend materieel.

De nazorg voor de bakken en balkontuinen kunnen wij u aanbieden in de vorm van een passend onderhoudsvoorstel. Hierbij kijken wij naar de intensiteit van het onderhoud, waterbehoefte en gewenste kwaliteit. Wij bieden u een voorstel op maat aan uw wensen en de nodige zorg.

Heeft u nu interesse gekregen in een mooie verzorgde bloembak of balkontuin? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.